Preskocit navigáciu

Dva dni v poli


Dva dni v poli

Z vedomostí a zručností v oblastiach základných bojových zručností vojaka (ZBZ) príslušníkov veliteľstva Brigády bojového zabezpečenia Trenčín v dňoch 18. a 19. marca 2014 dôkladne preveril sústredený výcvik, ktorý sa konal vo vojenskom výcvikovom priestore Turecký vrch.

Dvojdňovým sústredeným výcvikom absolvovali príslušníci veliteľstva brigády plánované zamestnanie zo ZBZ. Prvý deň výcviku bol zameraný na streľbu z ručných zbraní, hádzanie ostrých ručných granátov, ako aj výcvik v sebaobrane, zdravotnícku prípravu a činnosti na kontrolnom prepúšťacom mieste.
Počas druhého dňa, v rámci pochodu členitým terénom, boli cvičiaci konfrontovaní rôznymi incidentmi. Improvizované výbušné systémy a mínové nástrahy preverili znalosti cvičiacich v problematike ženijnej prípravy. Reakcia na kontakt s nepriateľom, spojená s delostreleckým prepadom, si vyžadovala striktné dodržiavanie taktického správania. Odsun raneného z bojiska preveril schopnosť poskytnutia adekvátnej prvej pomoci. Samotný pochod bol realizovaný pod vopred dôkladne pripraveným taktickým námetom s využitím topografickej orientácie podľa mapy a azimutu. Na vydanie čiastkových rozkazov k plneniu jednotlivých úloh pochodu poslúžil veliteľom tímov, okrem topografických pomôcok, aj pripravený plastický model terénu.
Výcvik plnohodnotne splnil stanovené ciele a vytvoril predpoklad ďalšieho zefektívňovania a skvalitňovania úrovne vševojskovej prípravy príslušníkov veliteľstva.


Dva dni v poli 1Dva dni v poli 1Dva dni v poli 1Dva dni v poli 1Dva dni v poli 2Dva dni v poli 2Dva dni v poli 2Dva dni v poli 2

Autor: šbnrtm. Mgr. Milan PAVLÍK - VBrBZ , Foto: VBrBZ - Dátum: 21.03.2014
Čítanosť: 5813
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share