Preskocit navigáciu

Aj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v Topoľčanoch


Aj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v Topoľčanoch

Možnosti uplatnenia v Ozbrojených silách Slovenskej republiky (ďalej len „OS SR“) predstavili študentom stredných škôl profesionálni vojaci z Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády a 103. roty podpory velenia Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch.

Vojenské profesie v ozbrojených silách sú rôznorodé. Jedna z možností k zvyšovaniu povedomia občanov je prezentácia profesionálnych vojakov na verejnosti prostredníctvom vykonávaných aktivít aj na školách, ktorá prispieva k priblíženiu sa k potencionálnym záujemcom o vstup do OS SR. Pozitívne referencie o povolaní profesionálneho vojaka prispievajú k tomu, aby mladí ľudia po vstupe do OS SR získali stabilitu zamestnania, stabilný príjem, možnosť osobného rozvoja, ďalšieho kariérneho rastu, sociálnych výhod, atraktivitu povolania a v neposlednom rade rôzne benefity.

Stredná zdravotnícka škola sv. Vincenta de Paul v Topoľčanoch dňa 1. marca 2023 a Stredná odborná škola drevárska v Topoľčanoch dňa 22. marca 2023 pripravili pre nás priestory škôl na oboznámenie študentov s prijímacím konaním pre vstup do OS SR, ktoré následne prezentovali veliaci poddôstojník Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády štábny nadrotmajster Miroslav Štadler a veliteľ čaty 103. roty podpory velenia poručík Andrej Pravda. V ďalšom príslušníci 103. roty podpory velenia veliaci poddôstojník roty nadrotmajster Martin Tomáš, veliaca poddôstojníčka čaty rotná Aneta Križmová a mladšia zdravotníčka desiatnička Anna Grznárová predstavili každodennú činnosť profesionálneho vojaka po príchode k rote, ktorému predchádza základný vojenský výcvik ukončený aktom zloženia vojenskej prísahy.

Po vykonaných prezentáciách nasledovala vzájomná komunikácia s potencionálnymi záujemcami, kde profesionálni vojaci odpovedali individuálne na kladené konkrétne otázky.


Aj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v TopoľčanochAj v mesiaci písomných maturít sme boli na Stredných školách v Topoľčanoch

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 23.03.2023
Čítanosť: 1349
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share