Preskocit navigáciu

Príprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholí


Príprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholí  

Príslušníci Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády (1.mb) sa v súčasnosti pripravujú k vykonaniu poslednej výcvikovej aktivity tohto roku, veliteľsko-štábneho cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk v priestoroch Centra výcviku Lešť .

Cieľom najväčšieho cvičenia Slovenský štít 2019, na ktorom sa podieľa viac ako 1900 vojakov, je preveriť spôsobilosti Veliteľstva prvej brigády ako základ mechanizovanej brigády Cieľov spôsobilostí 2017 s vybranými podriadenými veliteľstvami a jednotkami pred zaradením do stanovenej úrovne pripravenosti.

Na jednotlivých stupňoch velenia boli vykonané komplexné štábne nácviky, ktorých výsledkom bolo spracovanie a vydanie operačného rozkazu veliteľa 1.mb pre operáciu Slovenský štít 2019, ktorý bol zároveň podkladom k spracovaniu operačných rozkazov veliteľov vybraných podriadených jednotiek na taktickom stupni.

Cvičenie sa uskutoční za účasti príslušníkov ozbrojených síl krajín V4 a príslušníkov NGI USA Indiana a ozbrojených síl Portugalska. V týždni od 28. októbra do 2. novembra prebiehal integračný výcvik, počas ktorého si vojaci zo šiestich krajín zladili všetky spôsobilosti a taktické postupy. Zároveň,  31. októbra bola vykonaná organizácia súčinnosti za účelom koordinácie manévru, paľby a činnosti jednotlivých prvkov operačného zoskupenia 1.mb v priestore zodpovednosti.


Príprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholíPríprava na najväčšie cvičenie v tomto roku Slovenský štít vrcholí

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 01.11.2019
Čítanosť: 3896
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share