Preskocit navigáciu

Návšteva pápeža Františka


Návšteva pápeža Františka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová privítala v nedeľu 12. septembra na bratislavskom letisku pápeža Františka, ktorý popoludní pricestoval na štvordňovú návštevu Slovenska.
Prílet pápeža Františka na Slovensko priamo na letiskovej ploche zabezpečilo 20 príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR pod velením kapitána Vladimíra Rakoviča. Svätého Otca vítali aj stovky veriacich z farnosti v bratislavských Vajnoroch a členovia detského folklórneho súboru Lúčka v krojoch z Važca privítali pápeža podľa tradície chlebom a soľou.

Program oficiálnej návštevy pápeža Františka sa začal v pondelok 13. septembra na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca privítacím ceremoniálom. Program pokračoval súkromným stretnutím s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou v Zlatom salóne prezidentského paláca. Neskôr sa obaja presunuli do Prezidentskej záhrady, kde sa uskutočnilo stretnutie s predstaviteľmi politického a spoločenského života.

Prezidentka pápeža v príhovore označila za jednu z najväčších mravných a duchovných autorít súčasného ľudstva.

Plné pocty zabezpečilo 104 príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR pod velením kapitána Tomáša Meda na profesionálnej úrovni pod dohľadom zástupcu veliteľa ČS PSR podplukovníka Jána Krajčoviča.


Návšteva pápeža Františka

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: plk. Ing. Branislav Vavrinec - Dátum: 13.09.2021
Čítanosť: 2423
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share