Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Spomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania


Spomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania
V piatok, dňa 27. augusta 2021, sa v dopoludňajších hodinách príslušníci taktického krídla Sliač na čele s jeho veliteľom plukovníkom Josefom Hausnerom podieľali na zabezpečení spomienkových osláv pri príležitosti 77. výročia SNP konaných v meste Sliač. Pietne akty prebiehali pri Pamätníku padlých v I. a II. svetovej vojne, Pomníku obetiam SNP na cintoríne v Hájnikoch a pri Pamätníku povstaleckých letcov v kúpeľoch Sliač. Medzi zúčastnenými boli primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová, prednosta mesta Sliač Dušan Hruška, účastníci protifašistického odboja a iní vzácni hostia. Spoločne tak vyjadrili úctu a poďakovanie hrdinským povstaleckým vojakom a partizánom brániacim povstalecké územie počas Slovenského národného povstania.

Plukovník Hausner vo svojom príhovore pri Pamätníku povstaleckých letcov v Kúpeloch Sliač pripomenul, že súčasťou týchto najvýznamnejších udalostí našich novodobých dejín, sa stalo aj letisko „Tri Duby“. Príslušníci Taktického krídla Sliač sú dôstojnými pokračovateľmi tradície letcov a pozemného personálu týchto pamätných dní.

 Pietne akty v tento deň prebiehali aj v meste Zvolen za účasti veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádneho generála Róberta Tótha, generálneho riaditeľa sekcie ľudských zdrojov MO SR pána Martina Jakála z Ministerstva obrany SR, predstaviteľmi veľvyslanectiev Ruska, Bieloruska, Rumunska a Českej republiky, predstaviteľmi miestnej a krajskej samosprávy a príslušníkov taktického krídla Sliač na čele so zastupujúcim náčelníkom štábu taktického krídla majorom Petrom Čajnákom. Pietne akty prebiehali na námestí SNP pri pamätníku SNP „Valaška“ a následne pri pamätníku venovanom generálom Jánovi Golianovi a Rudolfovi Viestovi, ktorý sa nachádza pri budove veliteľstva vzdušných síl.


Spomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač a Zvolen pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 07.09.2021
Čítanosť: 2720
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share