Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Úvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatrení


Úvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatrení

Mesiac január sa v taktickom krídle Sliač (tk Sliač) niesol tak ako predošlé obdobie, najmä v znamení plnenia úloh a opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19. Tk Sliač vyčleňuje denne približne 64 ľudí na zabezpečenie operácií Spoločná hradba, Spoločná zodpovednosť, Kontinuita a tiež pre potreby testovacieho miesta Sliač.

Spoločná hradba

V rámci operácie spoločná hradba je v dennom nasadení 46 vojakov plniacich úlohy v Banskej Bystrici v Stredoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb, Detskej fakultnej nemocnici, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta. Na týchto miestach napomáhajú najmä pri triáži pacientov, ako pomocný personál a organizačná výpomoc. Ďalší profesionálni vojaci plnia úlohy na mobilných odberových miestach v Banskej Bystrici a Novej Bani a na regionálnych úradoch verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici, Zvolene a Žiari nad Hronom, kde zabezpečujú trasovanie kontaktov pozitívne testovaných občanov.

Spoločná zodpovednosť

Počas víkendových plošných skríningov pôsobilo viac ako 150 príslušníkov taktického krídla na odberných miestach v okolitých okresoch Detva, Zvolen, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Bystrica a Brezno v úzkej spolupráci so štátnou správou a samosprávami. Úlohou profesionálnych vojakov na odberných miestach bolo najmä zabezpečenie dodržiavania protiepidemiologických opatrení, riadenie a limitovanie vstupu osôb na testovacie miesto, či hlásenia o pripravenosti a činnosti odberového miesta. Odberné tímy sa ako pri predošlom celoplošnom testovaní na jeseň roku 2020 skladali z lekárov, zdravotníkov, dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov.

Kontinuita

V rámci operácie Kontinuita sú profesionálni vojaci tk Sliač nasadení vo fakultnej nemocnici v Ružomberku, kde plnia úlohy sanitárov a v Poliklinike Sliač, kde počas pracovných dní napomáhajú pri triáži pacientov.

Testovacie miesto Sliač

Ďalšou z pretrvávajúcich úloh, na ktorej sa podieľajú príslušníci tk Sliač už od mesiaca december, je zabezpečenie testovacieho miesta v Poliklinike Sliač. Testovacie miesto Sliač je v prevádzke v pondelok až sobotu v čase od 09:00 -18:00 hod. Denne plní úlohy odberného miesta Sliač 8 profesionálnych vojakov.

 Príslušníci tk Sliač sa kontinuálne podieľajú na plnení úloh v rámci prebiehajúcich operácií a budú k dispozícií pri plnení úloh podľa potrieb občanov Slovenskej republiky.


Úvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatreníÚvod roka sa niesol v znamení prebiehajúcich operácií a opatrení

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač, obec Hriňová - Dátum: 11.02.2021
Čítanosť: 3569
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share