Preskocit navigáciu

Spomienka na Deň vojnových veteránov


 

V deň výročia ukončenia 1. svetovej vojny, každoročne dňa 11. novembra, sa na Mestskom cintoríne v Prešove pri príležitosti Dňa vojnových veteránov stretávajú príslušníci 2.mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Slovenskej republiky, aby vzdali hold všetkým vojakom. Spoločne tak spomínajú na tých, ktorí padli v konfliktoch svetových vojen a tiež na kolegov, ktorí obetovali svoj život v službe našej vlasti pri plnení svojho poslania vo vojenských operáciách za našimi hranicami, či pri plnení služobných povinností na našom území.

Tohtoročná situácia spojená s obmedzeniami a opatreniami proti šíreniu COVID-19 ovplyvnila každoročnú tradíciu. Z toho dôvodu sa spoločné stretnutie, na ktorom sa pravidelne zúčastňovali aj predstavitelia samosprávy Prešov, Okresného úradu mesta Prešov, Klubu generálov SR, Spoločnosti starostlivosti o nemecké vojnové hroby na Slovensku, Zväzu vojakov SR Klub Prešov, Zväzu vojenských výsadkárov a Zväzu protifašistických bojovníkov, nemohlo uskutočniť.

Hoci sa v tento deň, známy aj ako Deň červených makov, spomienkové stretnutie a poďakovanie hrdinom vojny spoločným zažatím a uložením sviec a kvetov červeného maku na hrobové miesta nekonalo, nezabúdame a o to intenzívnejšie myslíme na tých, ktorí si zaslúžia úctu a vďaku, lebo vo svojej vojenskej službe obetovali to najcennejšie - svoj život.

ČESŤ ICH PAMIATKE!


Spomienka na Deň vojnových veteránov

Autor: npor. Mgr. Barbora DIKYOVÁ - Dátum: 10.11.2020
Čítanosť: 4641
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share