Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik vodičov motocyklov


Spoločný výcvik vodičov motocyklov

V týždni od 10. augusta do piatka 14. augusta patrilo letisko Trenčín policajným motorkám. V tieto dni si slovenskí vojenskí policajti a vojenskí policajti MO ČR spolu s policajtami z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR zdokonaľovali jazdecké zručnosti vo vedení motocyklov.
Výcvik začal teoretickou prípravou a pokračoval praktickým výcvikom na cvičisku so zameraním na:
− ovládanie a manévrovanie s motocyklom v nízkych rýchlostiach,
− ovládanie a manévrovanie s motocyklom v stredných a vyšších rýchlostiach,
− zvládanie krízových situácií – núdzové brzdenie, vyhýbanie prekážkam, rýchle rozjazdy, prudká akcelerácia, prejazd prekážky,
− taktiku jazdy na motocykli počas sprevádzania kolón.
V stredu výcvik pokračoval kondičnými jazdami po cestných komunikáciách Slovenska. Trasy boli vybraté mimo diaľnic SR. Kľukaté cesty mali vodičov zdokonaliť a upevniť návyky počas jazdy v cestnej premávke s dôrazom na sledovanie cestnej premávky nielen pred sebou ale aj za sebou, predvídať a správne držať jazdnú stopu počas prejazdu zákrutami.

Cieľ zamestnania bol splnený. Vodiči získali a upevnili si správne návyky počas jazdy ako je posed, práca s ťažiskom, poloha rúk ale hlavne si zdokonalili techniku jazdy na motocykli a zvýšili si svoje jazdecké zručnosti a schopnosti reagovať na vzniknutú, ale aj nepredvídanú situáciu.


Spoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklovSpoločný výcvik vodičov motocyklov

Autor: Vojenská polícia , Foto: MO SR Jozef ŽIAK - Dátum: 14.08.2020
Čítanosť: 7497
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share