Preskocit navigáciu

Pripravený chrániť


Pripravený chrániť

V priestoroch Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie VP sa v dňoch 18.–22.novembra 2019 sa uskutočnil kurz Bojová streľba III. Cieľom tohto kurzu bolo pripraviť vyselektovaný personál na plnenie úloh v krízovom manažmente, kde miera rizika ohrozenia života policajta je vysoká, alebo až extrémna.
Kurz prešiel výraznou obmenou v plnení strelecko–taktických úloh
– Primárnym cieľom je pripraviť vojenského policajta na použitie primárnej a sekundárnej zbrane, tak aby bol schopný dominovať a rozhodnúť o úspechu v danej situácií vo svoj prospech. 
– Sekundárnym cieľom bolo zvýšiť psychický stupeň pripravenosti, dôvery a jednoty organickej jednotky v spoločnom plnení streleckých úloh ako jednotky. Dosiahnutie výsledkov jednotlivcov podmieňovalo aj hodnotenie jednotky a zároveň plnenie tzv. „ťažších“ úloh bolo podmienené splnením terciálnych úloh všetkých jednotlivcov jednotky. Všetci frekventanti plnili úlohy v taktickej ústroji s balistickou ochranou, kde o úspechu rozhodovala dominantne mobilita a presnosť zásahov v krátkom časovom spektre.
Kurzu sa po prvý krát zúčastnila organická jednotka krízového manažmentu a aj príslušníci úradu ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií, ktorí boli implementovaní do výcvikového tímu.
Vzájomným výcvikom a vzdelávaním obidvoch zložiek dochádza k zjednoteniu a pochopeniu postupov, ktoré pri spoločnom plnení úloh výrazne uľahčujú vzájomnú prácu.


Pripravený chrániťPripravený chrániťPripravený chrániťPripravený chrániť

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 29.11.2019
Čítanosť: 8326
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share