Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Júl 2022
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko


Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko

V priestoroch 12. mechanizovaného práporu v Nitre sa 15. novembra konala rozlúčka príslušníkov 12. mechanizovaného práporu a ďalších jednotiek zaradených do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko - 4. rotácia (Enhanced Forward Presence - eFP IV).

Jednotke vysielanej do Lotyšska velí zástupca veliteľa 12. mechanizovaného práporu major Gabriel Janovics a pozostáva celkom zo 152 profesionálnych vojakov. Spolu s jednotkou eFP IV. sa rozlúčky zúčastnili aj jednotky odchádzajúce na plnenie úloh do vojenskej misie v Iraku a vojenskej operácie v Afganistane. S profesionálnymi vojakmi, ktorí odchádzajú plniť úlohy mimo územia Slovenskej republiky sa prišiel rozlúčiť veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Jindřich Joch spolu s veliteľmi brigád a jednotiek, ktoré vysielajú svojich príslušníkov a v neposlednom rade rodinní príslušníci profesionálnych vojakov.

Keďže na deň 15. novembra bol vládou Slovenskej republiky vyhlásený štátny smútok, celá rozlúčka sa niesla v atmosfére piety a spomienky na obete tragickej nehody autobusu, pri ktorej vyhaslo 12 ľudských životov. Po úvodnom privítaní hostí a zaznení štátnej hymny nasledovala minúta ticha a modlitba vojenského duchovného. Počas svojho príhovoru veliteľ pozemných síl v krátkosti predstavil odchádzajúce jednotky, ich poslanie a úlohy, ktoré odchádzajú plniť.

Na záver poprial všetkým odchádzajúcim príslušníkom ozbrojených síl veľa úspechov pri plnení stanovených úloh, ale aj pri reprezentácii Slovenskej republiky v zahraničí.

 


Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko Rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou do operácie Predsunutá prítomnosť Lotyšsko

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 19.11.2019
Čítanosť: 4851
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share