Preskocit navigáciu

Príprava na cvičenie Combined Resolve XII


Príprava na cvičenie Combined Resolve XII

Levický 13. mechanizovaný prápor sa v mesiacoch jún a júl 2019 pripravoval na medzinárodné cvičenie Combined Resolve XII,  ktoré sa uskutoční vo vojenskom výcvikovom priestore Hohenfels v Nemecku v termíne od 8. do 28. augusta 2019.

Počas krátkodobého odborného kurzu od 24. júna do 4. júla 2019 v Akadémii ozbrojených síl generála M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši bola príprava zameraná na plánovací a rozhodovací proces na taktickej úrovni velenia a riadenia.

1. mechanizovaná rota vykonala počas svojej prípravy zdokonaľovací výcvik vodičov pásovej a kolesovej techniky zameraný hlavne na nočné presuny. Počas taktickej prípravy si posledný júnový týždeň jednotky precvičili ofenzívne a defenzívne aktivity, ktoré bude rota vykonávať počas samotného cvičenia.

Posledné týždne pred cvičením boli zamerané nielen na prípravu techniky a jej maskovanie maskovacími farbami, ale aj na prípravu zbraní a vyčleňovaného materiálu.


Príprava na cvičenie Combined Resolve XIIPríprava na cvičenie Combined Resolve XIIPríprava na cvičenie Combined Resolve XIIPríprava na cvičenie Combined Resolve XIIPríprava na cvičenie Combined Resolve XII

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 02.08.2019
Čítanosť: 3241
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share