Preskocit navigáciu

Slávnostné vyradenie Ďalšieho odborného výcviku


Slávnostné vyradenie Ďalšieho odborného výcviku
V piatok 28. júna 2019 bolo v priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania (ZaVaMD) Martin vykonané slávnostné vyradenie Ďalšieho odborného výcviku (ĎOV) vojenských odborností G-10, G-30, G-40 a L-10. Výcvik ukončilo spolu 76 frekventantov zo zložiek Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Cieľom tohto výcviku bolo poskytnúť poddôstojníkom vo vojenských odbornostiach odborné taktické a technické poznatky z uvedených vojenských odborností a osvojiť si zručnosti pri organizácii a riadení štandardných bojových i nebojových činností. Tiež ich mal pripraviť na velenie a riadenie vojenskej jednotky do stupňa čata, respektíve rota (batéria).
Najlepšími absolventmi ĎOV sa stali: za vojenskú odbornosť G-10 desiatnik Peter Matej z 11. mechanizovaného práporu Martin, za vojenskú odbornosť G-30 desiatnička Alena Chmelanová príslušníčka Veliteľstva posádky Bratislava, za vojenskú odbornosť G-40 desiatnik Ľuboslav Burík z práporu RCHBO Rožňava a za vojenskú odbornosť L10 čatárka Stanislava Hupková z Práporu logistiky Topoľčany.
Menovaní boli počas vyradenia odmenení putovnou cenou pre najlepších frekventantov kurzu, ktorú im odovzdal veliteľ Poddôstojníckej akadémie štábny nadrotmajster Richard Fabricius. Úspešným absolventom prajeme veľa úspechov v ich nasledujúcej práci na nových funkciách.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3

Autor: PA , Foto: PA - Dátum: 03.07.2019
Čítanosť: 9610
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share