Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“


Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“

V týchto dňoch vrcholí príprava príslušníkov 12. mechanizovaného práporu na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ v Lotyšsku. Po úspešnom vykonaní prvej fázy bojovej previerky CREVAL, 20. marca, sa v súčasnosti pripravujú nitrianski vojaci v priestoroch Centra výcviku Lešť.

V rámci výcviku sa vojaci zdokonaľujú v defenzívnych aktivitách, streleckej príprave a v ofenzívnych aktivitách. Po absolvovaní výcviku v taktickej a streleckej príprave, vykonala   2. mechanizovaná rota, pripravujúca sa na plnenie úloh tretej rotácie predsunutej prítomnosti v Pobaltí (eFP III. Latvia – JUN2019), kontrolu zladenosti roty. Zamestnanie riadil zástupca veliteľa 12. mechanizovaného práporu major Gabriel Janovics.

Cieľom cvičenia bolo preveriť mechanizovanú rotu z činností pri vedení ofenzívnych aktivít. Príslušníci roty mali za úlohu vykonať taktický presun z priestoru sústredenia, zaujať východiskový priestor pre zahájenie útoku a následne zaútočiť na brániaceho sa nepriateľa s cieľom vytlačiť ho za pomyselnú štátnu hranicu.

Major Janovics na záver vyjadril spokojnosť s priebehom zamestnania a poďakoval všetkým cvičiacim za iniciatívne plnenie úloh.  Spomedzi všetkých cvičiacich vyzdvihol činnosť veliteľa roty kapitána Sochora a zástupcu veliteľa družstva čatára Gálu.

V termíne od 9. do 11. apríla výcvik v priestoroch CV Lešť vyvrcholí rotným taktickým cvičením s bojovou streľbou, počas ktorého bude vykonaná druhá fáza bojovej previerky CREVAL.


Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“Príprava na nasadenie do operácie „Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku“

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 08.04.2019
Čítanosť: 3966
Verzia pre tlač

Skočiť na menu