Preskocit navigáciu

Ženijný prápor si zvolil najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka pre rok 2018


Ženijný prápor si zvolil najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka pre rok 2018

Komisia veliacich poddôstojníkov ženijného práporu zvolila 23. októbra najlepšieho vojaka mužstva a najlepšieho poddôstojníka ženijného práporu pre rok 2018. Najlepším ženistom z kategórie mužstva je desiatnik Josef Tulej a najlepším poddôstojníkom je rotmajster Róbert Kubíček.

            Desiatnik Josef Tulej zastáva funkciu vodiča špeciálneho vozidla - špecialista, je príslušníkom 6. ženijnej  roty. Je odborníkom na prácu so samohybným výbušným odmínovačom, odmínovacím kompletom Božena, je vojskovým pyrotechnikom aj špecialistom na prieskum EOR. Spolu s ním sme vyhodnotili ako najlepších vojakov mužstva v tomto roku aj desiatnika Antona Janesa, slobodníkov Michala Spáčila a Jozefa Heregu.

Rotmajster Róbert Kubiček je starším pyrotechnikom skupiny riadenia operácií. Je inštruktorom CIED (opatrenia proti nástražným výbušným systémom) a špecialistom na prieskum EOR. V minulom roku prispel k splneniu úlohy nasadenej ženijnej jednotky v IRAKU (NTCB), ktorá vycvičila miestnych vojakov v ručnom a mechanickom odmínovaní až do úrovne inštruktorov. Medzi našich najlepších poddôstojníkov patrili v tomto roku aj rotní Peter Vrbovský, Ondrej Mesároš a Branislav Vígľaš, čatári Marek Lehocký a Milan Grich.

Zmyslom výberu je oceniť a vyzdvihnúť osobnostné a odborné kvality profesionálnych vojakov v hodnostnom zbore mužstva a poddôstojníkov, ako príklad hodný nasledovania aj ostatných, najmä mladých profesionálov. Všetkým ďakujeme za poctivú prácu v prospech ženijného práporu a prajeme im úspech pri budovaní svojej kariéry profesionálneho vojaka. Na spoločnom nástupe  ocenil veliteľ ženijného práporu František Mihalovič najlepších vojakov a poddôstojníkov ženijného práporu vecnými darmi, zakúpenými s podporou vojenskej podpornej nadácie.


Ženijný prápor si zvolil najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka pre rok 2018Ženijný prápor si zvolil najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka pre rok 2018

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 25.10.2018
Čítanosť: 3872
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share