Preskocit navigáciu

Medzinárodné cvičenie JOINT FIRES II 2018 s účasťou 37 slovenských profesionálnych vojakov


Medzinárodné cvičenie JOINT FIRES II 2018 s účasťou 37 slovenských profesionálnych vojakov

V dňoch 20. až 31. augusta 2018 sa v priestore Vojenského újezdu Hradište, Česká republika zúčastňuje 37 príslušníkov Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky medzinárodného cvičenia JOINT FIRES II 2018. Cvičenia sa pozemné sily zúčastňujú od roku 2017 a predstavuje spoločnú výcvikovú aktivitu jednotiek palebnej podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky, Ozbrojených síl Poľskej republiky a Armády Českej republiky. Príslušníci pozemných síl plnia úlohy delostreleckého prieskumu a dopĺňajú štáb cvičiacich jednotiek na jednotlivých úrovniach velenia.

Cieľom cvičenia je zlepšenie koordinácie palebných jednotiek a jednotiek delostreleckého prieskumu počas vedenia spoločných palieb v medzinárodnom prostredí. Počas cvičenia sú ďalej preverené postupy počas riadenia paľby na úrovni batéria/oddiel a koordinácie poskytovania palebnej podpory na úrovni mechanizovaný prápor/mechanizovaná brigáda.

Cvičenie je v gescii 13. dělostřeleckého pluku v Jinciach pod riadením veliteľa pluku plukovníka Ivana Mráza. Veliteľom jednotky vyslaných príslušníkov našich pozemných síl je podplukovník Roman Bobaľ, veliteľ Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach, ktorý uvítal možnosť zdokonaliť a zjednotiť systém velenia a riadenia paľby zúčastnených krajín pri vedení paľby v medzinárodnom prostredí v anglickom jazyku.  


Medzinárodné cvičenie JOINT FIRES II 2018 s účasťou 37 slovenských profesionálnych vojakovMedzinárodné cvičenie JOINT FIRES II 2018 s účasťou 37 slovenských profesionálnych vojakov

Autor: G-7 VePS , Foto: G-7 VePS - Dátum: 27.08.2018
Čítanosť: 5254
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share