Preskocit navigáciu

Slovenské vzdušné sily na medzinárodných leteckých dňoch - SIAF 2017


Slovenské vzdušné sily na medzinárodných leteckých dňoch - SIAF 2017

Letecké dni sú pre všetkých aktérov jedinečnou príležitosťou predstaviť svoje umenie vo vzduchu a krásu leteckej techniky na zemi.

Posledný augustový víkend (26. a 27.8.) už tradične patrí najväčšej a najočakávanejšej leteckej udalosti roka a to Medzinárodným leteckým dňom - SIAF 2017.

Aj tohtoročné letecké dni sa opäť stanú pre všetkých zástupcov slovenských vzdušných síl atraktívnou príležitosťou prezentovať svoje poslanie.

Na sliačskom letisku sa počas leteckých dňoch predvedú aj slovenské vzdušné sily a to dynamickými aj statickými ukážkami. Návštevníci sa môžu tešiť na rôznorodú leteckú a pozemnú techniku.

Unikátna prezentácia slovenského letectva sa priaznivcom letectva naskytne hneď na úvod otváracieho ceremoniálu, kedy budú mať návštevníci možnosť vidieť unikátne spojenie, majstrovstvo a spoluprácu slovenských pilotov.

Hlavným domácim bodom programu bude sólo vystúpenie lietadla a prezentácia leteckého umenia pilota MiG-29 Fulcrum. Tento rok sa v pozícii sólo display pilota opäť predstaví podplukovník Martin "MAT" Kuterka, ktorý už po štvrtý krát bude prezentovať majstrovstvo pilotáže na lietadle MiG-29 na verejnosti.

Okrem vzdušných síl sa na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2017 odprezentujú aj príslušníci ďalších zložiek ozbrojených síl SR.

Viac k programu SIAF 2017 nájdete na stránke: www.siaf.sk.



Autor: vvzs , Foto: tk Sliač - Dátum: 18.08.2017
Čítanosť: 4699
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share