Súboje o účasť na podujatí "KEMP 2017" v Banskobystrickom kraji ...


Súboje o účasť na podujatí

Ďalšie kolo branných súbojov sa uskutočnilo v areáli Gymnázia I. Krasku v Rimavskej Sobote. Súťažiaci sa stretli 21. apríla 2017 a spolu si zmerali sily v disciplínach, ktoré pre nich pripravili príslušníci Ministerstva obrany a Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Účasť na podujatí „KEMP 2017“ - 48 hodinový pobyt vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť si vybojovalo družstvo SPŠ Stavebnej O. Winklera Lučenec, ktoré získalo 950 bodov. Je potešujúce, že víťazné družstvo získalo plný počet bodov zo zdravotnej a topografickej prípravy. Družstvá na prvých troch miestach si okrem prezentačných predmetov rezortu Ministerstva obrany odniesli aj vecné ceny - poháre a diplomy.

Príslušníci regrutačných skupín z Banskej Bystrice a Nitry poskytovali informácie ohľadom vstupu do OS SR a pripravovaných zmenách v dobrovoľnej vojenskej príprave. Pri vyhodnocovaní jednotlivých testov teoretickej časti ich prekvapila úroveň znalostí niektorých súťažiacich. Úspešnosť testov zúčastnených škôl bola 83 %.

Celkové poradie v rámci Banskobystrického kraja:

1. SPŠ Stavebná O. Winklera Lučenec
2. Gymnázium M. Rúfusa Žiar nad Hronom
3. SOŠ Drevárska Zvolen

4. Gymnázium A. H. Škultétyho Veľký Krtíš
5. Gymnázium Detva
6. Gymnázium I. Krasku Rimavská Sobota
7. SOŠ Tisovec
8. SPŠ J. Murgaša Banská Bystrica
9. Gymnázium J. Chalupku Brezno
10. SOŠ techniky a služieb Brezno


Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí Súboje o účasť na podujatí

Autor: RSk Banská Bystrica - Dátum: 26.04.2017
Čítanosť: 5180
Verzia pre tlač

Skočiť na menu