Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí na sliačskom letisku


Deň otvorených dverí na sliačskom letisku

V sobotu 26.11.2016 sa v priestoroch Letiska Sliač a.s. a v súčinnosti s Taktickým krídlom generálmajora Otta Smika Sliač  konalo podujatie Deň otvorených dverí so zameraním na biologickú ochranu letiska. Podujatie bolo určené nielen pre laickú, ale aj odbornú verejnosť.

Zúčastnili sa ho napríklad sokoliari, členovia poľovníckych združení, odborníci na bezpečnosť letov z Úradu vojenského letectva a Veliteľstva vzdušných síl OS SR, riaditeľ ZOO v Košiciach atď.

Prezentujúci mohli v rámci svojich odborných prednášok odprezentovať danú problematiku. V rámci diskusie  si mohli  vymeniť názory a skúsenosti.  Išlo napríklad o matériu týkajúcu sa medzinárodných predpisov usmerňujúcich biologickú ochranu, postup vyhodnocovania stretov, migráciu vtákov, štatistické spracovanie výsledkov ornitologických pozorovaní, metódy prevencie používané pri biologickej ochrane atď.

Pre verejnosť boli okrem statických ukážok leteckej techniky MiG-29 a L-39 pripravené aj ukážky motorov lietadiel, návštevníci si ďalej  mohli prezrieť aj preparáty našich dravých operencov, ako aj praktickú ukážku práce s dravcami, praktickú ukážku činnosti a prostriedkov BIOLKy letiska Sliač a samozrejme aj  vybavenie poľovníkov pri ich práci.

Podujatie malo priaznivé ohlasy a dúfame, že podobnú aktivitu bude možné zorganizovať aj v budúcnosti.

 


Deň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letiskuDeň otvorených dverí na sliačskom letisku

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač, Matej Janák - Dátum: 30.11.2016
Čítanosť: 4330
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share