Medzinárodné letecké dni SIAF 2016


Medzinárodné letecké dni SIAF 2016

     V dňoch 27.-28. augusta 2016 sa už tradične na letisku Sliač uskutočnili Medzinárodné letecké dni SIAF 2016. Pod záštitou Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky a Slovenskej leteckej agentúry sa nad letiskom predstavila celá plejáda pilotov na svojich strojoch, ktorí dokazovali, že sú naozaj majstri vo svojom obore. Ich výkony každý deň prilákali približne 60 tisíc nadšencov a zvedavcov.



     Excelentný výkon pilotov a výsadkárov doplňovali profesionálni vojaci pozemných a vzdušných síl so statickými ukážkami zbraní a bojovej techniky. Príslušníci Personálneho úradu pri tejto príležitosti informovali o možnostiach pôsobenia v ozbrojených silách Slovenskej republiky a odpovedali na otázky siahajúce od podania žiadosti o prijatie do služobného pomeru až po nástup k útvaru a možnosti kariérneho rastu.

     Pre najmenších boli v stane Personálneho úradu pripravené tvorivé dielne, kde si deti vyskúšali svoju zručnosť pri skladaní papierových čiapok alebo vytváraní vojenských hodností. Ako súčasť brannej prípravy bola pre malých i veľkých záujemcov prichystaná ukážka orientácie na mape a v teréne s pomocou kompasu i bez neho.

 

FOTOGALÉRIA



Autor: RSk NR - Dátum: 08.09.2016
Čítanosť: 9258
Verzia pre tlač

Skočiť na menu