Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Veliteľ pozemných síl navštívil opravárenský prápor


Veliteľ pozemných síl navštívil opravárenský prápor

Opravárenský prápor Martin dnes, 25. novembra 2014, navštívil veliteľ pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej Novosad. V opravárenskom prápore, prepodriadeného pod pozemné sily v rámci štruktúry brigády bojového zabezpečenia, prijal veliteľa pozemných síl veliteľ brigády plukovník Jozef Ševčík a veliteľ opravárenského práporu podplukovník Daniel Ličko.
Veliteľ opravárenského práporu v krátkom brífingu predstavil veliteľovi pozemných síl opravárensky prápor vo všetkých jeho oblastiach a oboznámil ho s úlohami, ktoré prápor plní v súčasnom období. Brigádny generál Novosad sa oboznámil aj s problémovými oblasťami práporu, najmä v súvislosti so zabezpečovaným každodenného ošetrovania, sezónnej údržby a opráv techniky.
Po prehliadke priestorov, kde sa realizuje opravárensko-výrobná činnosť práporu, veliteľ brigády plukovník Ševčík poukázal na špecifické spôsobilosti opravárenského práporu, ktorých zachovanie je prioritou brigády do ďalšieho obdobia vzhľadom k prebiehajúcej optimalizácii štruktúr OS SR. V spôsobilostiach opravárenského práporu je značný potenciál využiteľný v rámci útvarov a zariadení pozemných síl. Výcvik opravárenských špecialistov je realizovaný praktickými opravami techniky podľa požiadaviek vojenských útvarov a kapacitných a časových možností práporu po celý rok, čo je značným šetrením finančných prostriedkov, potrebných pre mimovojskové opravy.
„Aj tu však narážame na limity v podobe absencie náhradných dielov, či chýbajúcich prostriedkoch na vzdelávanie a obnovovanie odbornej spôsobilosti opravárenských špecialistov, nutné podľa platnej legislatívy,“ poznamenal plukovník Ševčík.
„V budúcom výcvikovom roku 2015 je mojím zámerom zvýšiť bojaschopnosť pásovej a kolesovej techniky u všetkých súčastí pozemných síl práve s využitím opravárenských kapacít tohto práporu,“ vyjadril sa brigádny generál Novosad počas ukážok výrobných hál a dielenských priestorov práporu. Rovnako ho zaujali priestory novej akumulátorovej nabíjacej stanice, ktorou prápor disponuje od roku 2010 a aktívne ich využíva aj v prospech ďalších útvarov Martinskej posádky.
V závere svojej návštevy veliteľ pozemných síl vyjadril zápisom do kroniky útvaru poďakovanie za vynikajúcu prácu príslušníkov práporu a zaželal veľa úspechov pri napĺňaní poslania práporu a plnení náročných úloh vo výcvikovom roku 2015.


Veliteľ pozemných síl navštívil opravárenský práporVeliteľ pozemných síl navštívil opravárenský prápor

Autor: kpt. Téglašiová, oppr , Foto: oppr - Dátum: 25.11.2014
Čítanosť: 7827
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share