Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
November 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň s rodinami našich vojakov


Deň s rodinami našich vojakov

Veliteľ levického 13. mechanizovaného práporu podplukovník Dušan Michálek v sobotu, 6. septembra, privítal vo svojom útvare rodinných príslušníkov našich vojakov, ktorí od júna plnia úlohy v operácii ISAF Afganistan.

Stretnutie s rodinami bolo organizované za účelom priblížiť im pohľad na to, ako vyzerá život vojaka nielen „doma“ vo vojenských útvaroch, ale i v operácii, kde si aktuálne plnia svoje povinnosti ich manželia, synovia, bratia... V neposlednom rade sme sa snažili, aby rodiny mohli zažiť deň trochu netradične a dopriať im tak nové príjemné a možno nezabudnuteľné zážitky.

Život v misii a kultúru Afganistanu priblížil rodinám počas svojej prezentácie nadporučík Tomáš Roško, ktorý sa minulý rok vrátil z tejto operácie. Nakoľko sú s odchodom vojakov do zahraničých operácií spojené aj komplikované situácie a často i problémy rôzneho charakteru, rodinám k dispozícii boli preto  aj útvarová psychologička a právna poradkyňa. Okrem zaujímavých prezentácií vojaci pripravili pre tých aktívnejších členov rodín súťažné aktivity. Vyskúšať si mohli hod granátom na cieľ a streľbu zo vzduchovky na terč. Tí menej aktívni si mohli z blízka pozrieť zbrane a vojenskú techniku. Program spestrila dynamická ukážka boja z blízka. Záver programu patril bohoslužbe, ktorú celebroval štábny kaplán 1. Mechanizovanej brigády poručík Radoslav Takáč a všetci sa pomodlili za šťastný návrat našich vojakov.

Veríme, že pri organizovaní ďalšieho podobného dňa na pôde levického práporu, sa budeme tešiť veľkej účasti a budeme tak môcť opäť prežiť deň v príjemnej atmosfére v kruhu najbližších našich vojakov.


Deň s rodinami našich vojakovDeň s rodinami našich vojakovDeň s rodinami našich vojakovDeň s rodinami našich vojakovDeň s rodinami našich vojakovDeň s rodinami našich vojakovDeň s rodinami našich vojakov

Autor: por. Mgr. Katarína Šrámková , Foto: por. Mgr. Katarína Šrámková - Dátum: 09.09.2014
Čítanosť: 7152
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share