Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Pietny akt kladenia vencov v Kežmarku


Pietny akt kladenia vencov v Kežmarku
Šesťdesiat deväť rokov uplynulo od najväčšej a najkrvavejšej vojny v dejinách ľudstva. Túto smutnú historickú udalosť si dňa 7. mája 2014  pri Pamätníku popravených vojakov a partizánov pripomenuli na nádvorí Kežmarského hradu, okrem občanov mesta a žiakov základných a stredných škôl, aj štátny tajomník Ministerstva školstva SR, splnomocnenec vlády SR, zástupcovia miestnej samosprávy, členovia Klubu vojakov Kežmarok, členovia ZO SZPB Kežmarok, zástupcov štátnej a verejnej správy, zástupcov politických strán a občianskych združení pôsobiacich v meste Kežmarok. Tejto spomienkovej slávnosti sa zúčastnili aj príslušníci Práporu logistickej podpory 2. mechanizovanej brigády.
Slávnostný príhovor predniesol prednosta Okresného úradu Kežmarok, ktorý v ňom zdôraznil dôležitosť pripomínania si toho, čo sa stalo pred 69. rokmi. Vo svojom príhovore zdôraznil nutnosť hovoriť o hrozbách vojny, najmä s deťmi a mladou generáciou, aby sa ponaučili z chýb, ktoré urobili generácie pred nami a aby sa už nič podobné nezopakovalo. Účastníci osláv položením vencov a kytíc vzdali hold a úctu všetkým padlým, ktorí obetovali za našu slobodu to najcennejšie, svoje životy.

Pietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v KežmarkuPietny akt kladenia vencov v Kežmarku

Autor: šbnrtm. Ľubomír Mihalik , Foto: šbnrtm. Ľubomír Mihalik - Dátum: 13.05.2014
Čítanosť: 6922
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share