Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Raketometný oddiel absolvoval výcvik v základných bojových zručnostiach


Raketometný oddiel absolvoval výcvik v základných bojových zručnostiach
Príslušníci štábu a obväziska raketometného oddielu (rmo) absolvovali v dňoch 5. a 6. marca v priestoroch rožňavských kasární vševojskový výcvik podľa programov základných bojových zručností (ZBZ) vojaka a malej skupiny. 
 Išlo v poradí o prvý tohtoročný cyklus výcviku a preskúšania tohto zamerania, pričom jeho hlavným cieľom bolo zvyšovanie komplexnej pripravenosti a vycvičenosti profesionálnych vojakov oddielu. Nemenej dôležitou úlohou bolo dosiahnutie jednotného vykonávania výcviku a jeho hodnotenia v rámci nasaditeľnosti vojakov do národného a medzinárodného krízového manažmentu.
Počas dopoludňajších cyklov počas dvoch dní, na ktoré dohliadali odborní náčelníci a garanti za jednotlivé oblasti prípravy, si cvičiaci preverili svoje fyzické a psychické schopnosti v taktickej, streleckej a ženijnej príprave, radiačnej, chemickej a biologickej ochrane a poradovej a spojovacej príprave. Cvičiaci sa precičili aj vo vojenskej topografii a zdravotníckej príprave.
Práve prísnym dodržiavaním bezpečnostných predpisov, postupov, a v neposlednom rade kvalitne odvedenou prípravou tohto výcviku zo strany odborných náčelníkov a garantov, boli všetky ciele cvičenia splnené.
 

Raketometný oddiel absolvoval výcvik v základných bojových zručnostiachRaketometný oddiel absolvoval výcvik v základných bojových zručnostiachRaketometný oddiel absolvoval výcvik v základných bojových zručnostiachRaketometný oddiel absolvoval výcvik v základných bojových zručnostiach

Autor: rmo , Foto: rmo - Dátum: 10.03.2014
Čítanosť: 7525
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share