Preskocit navigáciu

Minister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového Cézara


Minister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového Cézara

Minister obrany SR Martin Glváč dnes odovzdal zástupcom Vojenskej polície 12-týždňového nemeckého ovčiaka Cézara, ktorého ministerstvo obrany dostalo od občianskeho združenia K7 Psovodi – záchranári SR. Cézar teraz absolvuje základný kynologický výcvik na pracovisku Vojenskej polície v Hronseku. Následne sa rozhodne, či bude „slúžiť“ v radoch Vojenskej polície, alebo bude zaradený do niektorého vojenského útvaru Ozbrojených síl SR.

„Som rád, že máme takúto novú milú posilu, verím, že sa bude Cézarovi u nás dariť a v službe bude spokojný,“ povedal minister Glváč, ktorý psíka symbolicky privítal nízkokalorickou kosťou s riasami, ktorá pomáha udržiavať zdravý chrup. Malému psíkovi však zatiaľ viac chutili piškóty.

Veľa úspechov v službe zaželal Cézarovi aj šéf združenia, ktoré psíka rezortu darovalo, Peter Bátory. Zaujímavosťou je, že malý Cézar sa narodil 28. októbra, čiže v deň výročia vzniku prvej Česko-slovenskej republiky.

V Ozbrojených silách bolo ku koncu roka celkovo 70 služobných psov a v rámci Vojenskej polície 25. V obidvoch prípadoch ide o nižší počet, ako sú reálne potreby.


Minister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového CézaraMinister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového CézaraMinister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového CézaraMinister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového CézaraMinister Glváč privítal v radoch Vojenskej polície 12-týždňového Cézara

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 03.02.2014
Čítanosť: 11460
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share