Preskocit navigáciu

Odstreľovači Vojenskej polície na Lešti


Odstreľovači Vojenskej polície na Lešti

V dňoch 9. až 13. decembra 2013 vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť vybraní príslušníci útvarov Vojenskej polície absolvovali Udržiavací výcvik odstreľovačov organizovaným Centrom výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová - Hronsek.

Traja odstreľovači z Bratislavy, Banskej Bystrice a Topoľčian pod vedením skúseného inštruktora rtm. Petra Toscana absolvovali najprv teoretickú a psychologickú prípravu odstreľovačov. V praktickej časti bol dôraz položený na vykonávanie presnej streľby na cieľ so zbraňami SVD – Dragunov a Accuracy International 308 Winchester. V závere praktickej časti frekventanti vykonávali cvičenia, pri ktorých simulovali ústup z úkrytu vyvolaný blížiacimi sa jednotkami protivníka. V situácii, keď boli nepriateľské jednotky bližšie ako 100 metrov, odstreľovači sa museli spoliehať na sekundárne zbrane Pi vz. 75, s ktorými museli eliminovať ďalšie sekundárne ciele.


Ostreľovači Vojenskej polície na LeštiOstreľovači Vojenskej polície na LeštiOstreľovači Vojenskej polície na LeštiOstreľovači Vojenskej polície na LeštiOstreľovači Vojenskej polície na LeštiOstreľovači Vojenskej polície na Lešti

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 20.12.2013
Čítanosť: 13552
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share