Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Október 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   


Vyhlásenie o prístupnosti

Technika sa začína pripravovať na zimu


Technika sa začína pripravovať na zimu  

Dvojdňové inštrukčno-metodické zamestnanie (IMZ) k príprave osôb, pozemnej výzbroje, techniky, dielenského a parkového zariadenia na zimnú prevádzku (PTZP) sa uskutočnilo 27. a 30. augusta v 12. mechanizovanom prápore v Nitre.

 Riadiaci IMZ náčelník logistiky kapitán Andrej Kukla rozdelil prípravu na teoretickú časť a praktické ukážky. Teoretická príprava osôb bola rozdelená na tri celky. Riadiacu zložku tvorili velitelia jednotiek, čiat, družstiev a funkcionári logistických odborností, ďalšou skupinou boli dielenskí špecialisti a tretím celkom boli vodiči, strojníci a osádky.

 Teoretická príprava  bola zameraná na prípravu osôb všetkých kategórií vojakov a zamestnancov z hľadiska zvládnutia zásad a zvláštností prevádzky v podmienkach  zimného obdobia  a ich vplyvu na prevádzku, ošetrovanie a ovládanie techniky v zimnom období.

 Druhý deň IMZ bol venovaný zvládnutiu prípravy jednotlivých typov techniky, zbraní a materiálu na zimnú prevádzku podľa technologických postupov stanovených odbornými predpismi pre ošetrovanie konkrétneho typu techniky. Praktické ukážky jednotlivých úkonov prípravy techniky na zimnú prevádzku si účastníci IMZ prezreli na vojenskej technike Land Rover, Praga V3S, Tatra 815 VN a BVP-2.

 Príslušníci 12. mechanizovaného práporu počas zamestnania položili dôraz hlavne na technológiu prác, bezpečnosť pri ovládaní techniky v zimnom období ako aj na dodržiavanie bezpečnosti pri práci, používanie ochranných pomôcok a ekologickú ochranu vody a pôdy pred znečistením ropnými produktmi.


Technika sa začína pripravovať na zimuTechnika sa začína pripravovať na zimuTechnika sa začína pripravovať na zimuTechnika sa začína pripravovať na zimuTechnika sa začína pripravovať na zimuTechnika sa začína pripravovať na zimuTechnika sa začína pripravovať na zimu

Autor: npor. Ing. Peter Poldruhák , Foto: npor. Ing. Peter Poldruhák - Dátum: 30.08.2013
Čítanosť: 8888
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share