Preskocit navigáciu

Základné bojové zručnosti sklaďákov preverilo aj počasie


Základné bojové zručnosti sklaďákov preverilo aj počasie Profesionálni vojaci veliteľstva základne a podriadených muničných skladov, ktorých „bojovou“ úlohou je pre OS SR zabezpečovať zásobovanie výzbrojou a muníciou a taktiež opravy pozemnej výzbroje a techniky, sa stretli v dňoch 27. a 28. mája na zamestnaní základných bojových zručností (ZBZ).
Prvý deň v rámci taktickej prípravy patril pochodu náročným a členitým terénom a prežitie v poľných podmienkach, v okolí obcí Sklené a Turček, v južnom cípe Turčianskej záhradky na úpätí pohoria Žiar, ktorý oddeľuje Hornonitriansku kotlinu od Turčianskej kotliny. Aj keď náročné, ale určite malebné prostredie dotvárajú z východu Malá Fatra, zo západu Veľká Fatra a do scenérie neodmysliteľne zapadá rieka Turiec.

Druhý deň ZBZ absolvovali profesionálni vojaci prípravu v streľbe z pridelených ručných zbraní v priestoroch Bariérovej strelnice v Sučanoch. V rámci „ZetBéZet“ sa tak zdokonalili a zároveň preverili zo svojich zručností a schopností, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou života vojaka. I keď nám počasie neprialo, všetci účastníci zamestnania sa jednotlivých úloh zhostili profesionálne.

aaaa

Autor: mjr.Pavol Čavojec - Dátum: 04.06.2013
Čítanosť: 18075
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share