Preskocit navigáciu

Pracovná stáž príslušníkov vojenskej hasičskej jednotky


Pracovná stáž príslušníkov vojenskej hasičskej jednotky

Príslušníci vojenskej hasičskej jednotky (VHJ) vojenského útvaru 1056 Zemianske Kostoľany začali v stredu 3. apríla 2013 pracovnú stáž na OR HaZZ v Prievidzi. V úvode ich slávnostne privítal veliteľ útvaru podplukovník Július Bala, za účasti riaditeľa OR HaZZ v Prievidzi podplukovníka Stanislava Kmeťa, riaditeľa OR HaZZ Partizánske podplukovníka Rastislava Balogha, náčelníka logistiky VÚ 1056 Zemianske Kostoľany kapitána Michala Danihlíka, veliteľa HaHSk nadrotmajstra Romana Mikulu a príslušníkov celodennej zmeny vojenskej hasičskej jednotky a hasičského a záchranného zboru v Prievidzi.

Všetci členovia VHJ zo Zemianskych Kostolian sa v priebehu mesiaca apríl 2013 zúčastnia teoretického a praktického výcviku priamo na hasičskej stanici v Prievidzi, kde každý odslúži tri 12-hodinové zmeny v reálnom pracovnom prostredí príslušníkov Hasičského a záchranného zboru Ministerstva vnútra SR. V rámci pracovnej stáže pracujú vojenský hasiči so svojim výstrojom a výzbrojou a samozrejme svojou pridelenou hasičskou technikou tak, aby získali čo najlepšie návyky k reálnemu zásahu v civilnom sektore pod vedením skúsených veliteľov zásahu HaZZ. Zintenzívnenie spolupráce vojenských a „civilných“ hasičov má v čase zvýšenia vodných hladín na vodných tokoch v okrese Prievidza, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a ďalších miest väčší prínos a pridanú hodnotu, nakoľko sa jedná o pomoc civilnému obyvateľstvu v čase nevojenského ohrozenia v rámci domáceho krízového manažmentu.
Obidve zúčastnené strany veria, že pilotný projekt obojstranne výhodnej spolupráce prinesie v budúcnosti skvalitnenie plnenia úloh nielen vo svojich materských jednotkách, ale hlavne v reálnom nasadení pri odstraňovaní následkov živelných pohrôm, havárií a celkovej spolupráce a kompatibility v rámci domáceho krízového manažmentu.



Autor: VÚ 1056 Zemianske Kostoľany , Foto: VÚ 1056 Zemianske Kostoľany - Dátum: 05.04.2013
Čítanosť: 13762
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share