Preskocit navigáciu

Stretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR


Stretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR
Duchovná služba má v Ozbrojených silách Slovenskej republiky svoje nezastupiteľné miesto. Výnimkou nie je ani Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

V stredu 3. apríla navštívil priestory Duklianskych kasární  na základe oficiálneho pozvania veliteľa ČS PSR plukovníka Miroslava Ištvána ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky (OS a OZ SR), diecézny biskup Mons. František Rábek a generálny vikár Ordinariátu OS a OZ SR plukovník Mons. František Počurek.

Vzácnych hostí privítal na pôde útvaru plukovník Miroslav Ištván, ktorý vyjadril poďakovanie za ústretovosť a pomoc pri realizácii priateľského stretnutia s vojakmi.

V úvode stretnutia sa diecézny biskup Mons. František Rábek  všetkým poďakoval za kvalitnú dlhoročnú spoluprácu s Ordinariátom OS a OZ SR a pri príležitosti 10. výročia vzniku ordinariátu odovzdal do rúk veliteľa útvaru pamätný list.

Ordinár OS a OZ SR Mons. František Rábek vo svojej reči pripomenul nielen 1150. výročie príchodu Svätého Cyrila a Svätého Metoda na naše územie, pripravované aktivity ordinariátu, ale aj pojmy súvisiace s nedávnou voľbou nového pápeža a neobišiel ani inštitút manželstva. Počas celého stretnutia prejavili profesionálni vojaci záujem a znalosti z oblasti duchovnej služby.

Na záver besedy sa vojenský biskup pevným stiskom ruky poďakoval všetkým účastníkom stretnutia za priateľské a srdečné prijatie a zaželal všetkým veľa spoločných a osobných úspechov.

Stretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SRStretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SRStretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SRStretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SRStretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SRStretnutie príslušníkov útvaru s predstaviteľmi Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zložiek SR

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 04.04.2013
Čítanosť: 10619
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share