Veliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcov


Veliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcov

        Vojenský plánovací proces na stupni rota bol témou veliteľskej prípravy veliteľov rôt a ich zástupcov 1.mb, ktorá sa uskutočnila  v  dňoch 26. - 27. marca v  priestoroch posádkového klubu 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch.

       Zástupca veliteľa 1. mb plukovník Zoltán Iboš, ktorý bol riadiacim zamestnania, kládol najväčší dôraz na dôslednú osobnú prípravu cvičiacich, spracovanie východiskových dokumentov nadriadeného operačného veliteľa, ako aj splnenie cieľov zamestnania. Samotnému skupinovému cvičeniu predchádzalo dôsledné písomné preskúšanie z úrovne znalosti v oblasti taktickej prípravy, operačného plánovania, vojenskej terminológie, ako aj grafického vyjadrovania.

       Cieľom prípravy bolo zdokonaliť, zjednotiť a precvičiť vedomosti veliteľov rôt a zástupcov veliteľov rôt v oblasti plánovacieho procesu na stupni rota a zdokonaliť ich spôsob vyjadrovania a verbálneho prejavu pri prezentovaní svojho zámeru.

„Dôslednosť a kvalita zamestnaní prípravy vojenských lídrov na všetkých stupňoch velenia musí byť našou prioritou“, poznamenal na záver zamestnania plukovník Iboš, ktorý len pripomenul filozofiu veliteľa 1.mb v plnení úloh aktuálneho výcvikového roka.


Veliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcovVeliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcovVeliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcovVeliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcovVeliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcovVeliteľská príprava veliteľov rôt a ich zástupcov

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová - Dátum: 27.03.2013
Čítanosť: 8243
Verzia pre tlač

Skočiť na menu