Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici

Prehĺbiť znalosti v preprave vojsk po železnici, ako i zvýšiť úroveň praktických zručností pri organizovaní vojenských prevozov bolo cieľom zamestnania, ktorého sa v dňoch 5.-6. marca v Leviciach zúčastnili príslušníci 13. mechanizovaného práporu.

Teoretickej prípravy a praktického výcviku, sa pod vedením náčelníka skupiny S-4 kapitána Zdenka Klaina, zúčastnilo 320 príslušníkov z veliteľstva a jednotiek práporu. 

Prvý deň výcviku bol zameraný na teoretickú prípravu, s dôrazom na základné pojmy, organizáciu vojenskej železničnej dopravy, povinnosti príslušníkov prevozu a hlavných funkcionárov.

Neoddeliteľnou súčasťou druhého dňa výcviku bolo aj upevňovanie dôvery, s dôrazom na zvládnutie praktickej činnosti na železničnej stanici v Leviciach. Tu si hlavne velitelia jednotlivých stupňov spolu s vodičmi znovu potvrdili, že bez vzájomnej súčinnosti a zladenia nie je možné úlohy v priestore nakládky splniť. Počnúc znalosťou bezpečnostných opatrení, cez organizáciu celodennej zmeny a zabezpečenie ochrany síl v priestore nakládky, si príslušníci práporu osvojili aj zriadenie univerzálnej nakladacej oceľovej rampy, ako i následné navádzanie vozidiel na železničné vozne. Na záver riadiaci zhodnotil, že ciele zamestnania boli splnené v plnej miere a príslušníci práporu sú v oblasti vojenskej dopravy plne pripravení plniť úlohy.


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: šbnrtm. Marián Popiel , Foto: šbnrtm. Marián Popiel - Dátum: 08.03.2013
Čítanosť: 10534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu