Nitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzku


Nitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzku  

         Dvojdňový štábny nácvik k príprave osôb, pozemnej výzbroje, techniky, materiálu, parkov a parkových  zariadení na letnú prevádzku (PTLP) sa uskutočnil 26. a 27. februára 2013 v 12. mechanizovanom prápore v Nitre.

 Riadiaci štábneho nácviku náčelník logistiky kapitán Andrej Kukla rozdelil prípravu na teoretickú časť a praktické ukážky. Teoretická príprava osôb bola rozdelená na tri celky. Riadiacu zložku tvorili velitelia jednotiek, čiat, družstiev a funkcionári logistických odborností, ďalšou skupinou boli dielenskí špecialisti a tretím celkom boli vodiči, strojníci a posádky.

 Teoretická príprava  bola zameraná na prípravu osôb všetkých kategórií vojakov a zamestnancov z hľadiska zvládnutia zásad a zvláštností prevádzky v podmienkach  letného obdobia  a ich vplyvu na prevádzku, ošetrovanie a ovládanie techniky v letnom období.

 Druhý deň štábneho nácviku bol venovaný zvládnutiu prípravy jednotlivých typov techniky, zbraní a materiálu na letnú prevádzku podľa technologických postupov stanovených odbornými predpismi pre ošetrovanie konkrétneho typu techniky. Praktické ukážky jednotlivých úkonov prípravy techniky na letnú prevádzku si účastníci štábneho nácviku prezreli na vojenskej technike Land Rover, Praga V3S, AKTIS 4x4, Tatra 815 VN a BVP-2.

 Príslušníci 12. mechanizovaného práporu počas nácviku položili dôraz hlavne na technológiu prác, bezpečnosť pri ovládaní techniky v letnom období ako aj na dodržiavanie bezpečnosti pri práci, používanie ochranných pomôcok a ekologickú ochranu vody a pôdy pred znečistením ropnými produktmi.


Nitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzkuNitriansky prápor pripravuje techniku na letnú prevádzku

Autor: npor. Ing. Peter Poldruhák , Foto: npor. Ing. Peter Poldruhák - Dátum: 06.03.2013
Čítanosť: 11337
Verzia pre tlač

Skočiť na menu