Memoriál Igora Scigeľa v bojovej streľbe


Memoriál Igora Scigeľa v bojovej streľbe

Strelnica Vojenskej polície v Hronseku sa stala vo štvrtok 28. júna 2012 dejiskom tretieho ročníka "Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe". Súťaž zorganizovalo Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová-Hronsek v spolupráci so skupinou personálneho doplňovania Územnej vojenskej správy Banská Bystrica na pamiatku inštruktora výcviku Vojenskej polície kapitána Ing. Igora Scigeľa.

Deväť súťažných dvojíc si v troch parkúroch zmeralo svoje schopnosti v bojovej streľbe, ktoré preverili nielen presnosť, silu a rýchlosť strelcov, ale aj taktiku a samostatnosť v rozhodovacom procese riešenia streleckých situácií.

Samostatnú kategóriu tvorila súťaž o najrýchlejšieho strelca memoriálu.

Memoriál sa niesol v znamení vysokej odbornosti, kultivovanosti, ale najmä zábavy pri dôslednom dodržiavaní pravidiel bezpečnosti.

V kategórii „Najlepšie družstvo“ jednoznačne zvíťazili nrtm. Peter Smädo a nrtm. Eduard Kotian, na druhom mieste sa umiestnili mjr. Ing. Robert Schütz a kpt. Mgr. Bibiana Švarcová a na treťom mieste kpt. Ing. Pavol Sálus a z. Šimon Kožička. Spomedzi jednotlivcov zvíťazil mjr. Ing. Robert Schütz s počtom bodov 163, druhé miesto patrilo nrtm. Eduardovi Kotianovi s počtom bodov 150 a tretie miesto získal kpt. Ing. Patrik Novotný s počtom bodov 142, ktorý v záverečnom rozstrele získal aj ocenenie „Najrýchlejšieho strelca“. Pohár pre najrýchlejšieho strelca a medaily pre tri najlepšie družstvá súťažiacim odovzdal veliteľ Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície pplk. Ing. Miroslav Kováčik. Príslušníci skupiny personálneho doplňovania z Územnej vojenskej správy Banská Bystrica odovzdali víťazom vecné predmety s logom Ministerstva obrany SR.


3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe3. ročník Memoriálu Igora Scigeľa v bojovej streľbe

Autor: CVaK VP , Foto: CVaK VP - Dátum: 29.06.2012
Čítanosť: 19349
Verzia pre tlač

Skočiť na menu