Preskocit navigáciu

Medzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbe


Medzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbe

Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek v dňoch 28. až 30. mája 2012 privítalo na svojej strelnici v Hronseku účastníkov Medzinárodných majstrovstiev Zboru väzenskej a justičnej stráže v streľbe zo služobných zbraní.

Majstrovstvá otvoril pplk. PaedDr. Milan MARČEK, námestník generálneho riaditeľa pre služobné veci a spolu s organizátorom súťaže plk. JUDr. PhDr. Mariánom NOSÁĽOM, riaditeľom Ústavu na výkon väzby Banská Bystrica všetkým 105 účastníkom zaželali presnú mušku a čo najlepšie výsledky.

Pozvanie do súťaže prijali aj kolegovia z Väzenskej služby Českej republiky, Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť, Policajného zboru, Colnej správy a samozrejme Vojenskej polície. Celkovo 27 štvorčlenných družstiev, väčšinou v zložení traja muži a jedna žena, si zmerali sily na piatich náročných parkúroch, ktoré preverili nielen presnosť, rýchlosť a silu strelcov, ale aj schopnosť takticky sa orientovať v daných parkúroch.

Vojenskú políciu reprezentovali dve družstvá: prvé Vojenská polícia I. v zložení – nrtm. Marcela Zlatovská, rtn. Vladimír Fecura, rtn. Jaroslav Foľta a čat. Miloš Halecký a druhé Vojenská polícia II. v zložení – kpt. Marian Turanský, kpt. Patrik Novotný, rtm. Štefan Tršo a rtn. Bianka Krčmáriková.

Po vyhodnotení výsledkov bolo zrejmé, že celkovým víťazom súťaže sa stalo družstvo Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť, druhé miesto vybojovalo družstvo Ústavu na výkon väzby Banská Bystrica a tretie miesto obsadilo družstvo Vojenskej polície I.


Medzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbeMedzinárodné majstrovstvá ZVJS v streľbe

Autor: mjr. Ing. Robert SCHÜTZ , Foto: rtn. Adriana NOVOTNÁ - Dátum: 01.06.2012
Čítanosť: 25168
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share