Preskocit navigáciu

Príprava pred vyslaním do Wardaku


Príprava pred vyslaním do Wardaku

Inštruktori v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová - Hronsek dňom 23. januára 2012 zahájili historicky prvú odbornú prípravu vojenských policajtov, ktorí majú byť v lete tohto roku vyslaní do provincie Wardak v Afganistane.

Prvú etapu výcviku už vojenskí policajti absolvovali v Českej republike, kde im ich kolegovia ozrejmili situáciu a špecifiká plnenia úloh v tejto afganskej provincii. Druhá etapa v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície vo Vlkanovej bola hlavne zameraná na svojpomocné poskytovanie prvej pomoci a vlastnú záchranu života na bojisku, ktorú viedol skúsený inštruktor z 5. Pluku špeciálneho určenia zo Žiliny. V tejto etape ešte na strelnici v Hronseku absolvujú streľbu z pištole a jazykovú prípravu, ktorej cieľom je výučba najpoužívanejších fráz z jazyka pashto.

Slovenskí vojenskí policajti budú v spolupráci s českými po boku svojich francúzskych, portugalských, rumunských a amerických kolegov v rámci OML tímu v provincii Wardak pomáhať pripravovať nových príslušníkov afganskej polície v rámci Národného výcvikového centra Afganskej polície.


Príprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do WardakuPríprava pred vyslaním do Wardaku

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 31.01.2012
Čítanosť: 20048
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share