Ocenenie Československých legionárov


Ocenenie Československých legionárov

Pri príležitosti svetového dňa vojnových veteránov sa dnes 14. novembra uskutočnilo stretnutie náčelníka GŠ OS SR generála Ľubomíra Bulíka a príslušníkov oddelenia vojnových veteránov Ministerstva obrany Českej republiky a zástupcov Československej obce legionárskej.

Pri tejto príležitosti generál Bulík udelil prítomným vojenskú medailu I. a II. stupňa za vernosť ozbrojených silám Slovenskej republiky a odznak náčelníka GŠ OS SR II. stupňa za aktívnu účasť v bojoch druhej svetovej vojny a za rozvíjanie a šírenie tradícií národnooslobodzovacieho boja medzi vojnovými veteránmi a mládežou a za starostlivosť o vojnových veteránov v súčasnosti.
Predstavitelia Československej obce legionárskej udelili zástupcom Ministerstva obrany SR a slovenských ozbrojených síl pamätnú medailu ČsOL za zásluhy o obnovu a šírenie legionárskych tradícií.

Na záver aktivity major Stanislav Pigula zo Štábu pre operácie GŠ OS SR previedol prítomných Sieňou slávy a oboznámil ich s históriou pôsobenia OS SR v operáciách medzinárodného krízového manažmentu (MKM) a poskytol aj aktuálne informácie o pôsobení slovenských vojakov v zahraničí.


Ocenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárovOcenenie Československých legionárov

Autor: KaNGŠ - OPMP , Foto: KaNGŠ - kpt. Peter Michnica - Dátum: 14.11.2011
Čítanosť: 13570
Verzia pre tlač

Skočiť na menu