Preskocit navigáciu

Kynológovia si vymieňali skúsenosti


Kynológovia si vymieňali skúsenosti V dňoch 29. augusta 2011 až 2. septembra 2011 vykonal vedúci oddelenia kynológie Riaditeľstva Vojenskej polície /RVP/ Bc. Ivan Lakomčík, príslušníci Centra výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek nrtm. Peter Smädo a nrtm. Jaroslav Kostolný a príslušník Útvaru Vojenskej polície Prešov čat. Pavel Klaučo spolu so služobnými psami v kategóriách hliadkový pes Vojenskej polície a špecialista na detekciu výbušnín a drog, zahraničnú služobnú cestu do Českej republiky za účelom spoločného výcviku psovodov a psov a prehlbovania spolupráce medzi Vojenskou políciou Slovenskej republiky a Vojenskou políciou Českej republiky v oblasti služobnej kynológie.
Spoločný výcvik bol zameraný na plnenie konkrétnych úloh, ktoré vychádzali zo skúseností získaných z praktickej činnosti v rámci plnenia úloh vojenských policajtov – psovodov na území Českej republiky a Slovenskej republiky, ako aj zo skúseností získaných pri nasadení v zahraničných misiách a operáciách.
V rámci výmeny skúseností si príslušníci oboch Vojenských polícii odovzdali nové poznatky z oblasti výcviku a použitia služobných psov v podmienkach Vojenskej polície.
V rámci rozvoja ďalšej spolupráce bola príslušníkom Vojenskej polície Českej republiky ponúknutá možnosť účasti na spoločnom výcviku v roku 2012, ktorý bude organizovaný Oddelením kynológie RVP pracovisko Hronsek.

Výmena skúsenostíVýmena skúsenostíVýmena skúsenostíVýmena skúsenostíVýmena skúseností

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 05.09.2011
Čítanosť: 19962
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share