Honorárny konzul SR na Cypre ocenil prácu slovenských vojakov


Honorárny konzul SR na Cypre ocenil prácu slovenských vojakov

Dňa 31. augusta 2011 navštívil kemp generála Štefánika vo Famaguste honorárny konzul Slovenskej republiky na Cypre pán Vassos George Hadjitheodossiou doprevádzaný veľvyslankyňou Slovenskej republiky na Cypre jej excelenciou Annou Tureničovou.

Pán Hadjitheodossiou sa podrobnejšie zoznámil s každodennou činnosťou a prácov Slovákov v misii UNFICYP a našiel si čas aj na posedenie s nimi v príjemnom prostredí a pri chutnom obede.

Pán konzul poďakoval slovenským modrým baretom za desaťročné pôsobenie na Cypre a dlhodobo dobre vykonávanú prácu v nárazníkovej zóne ako aj mimo nej. Ako prejav poďakovania pán Hadjitheodossiou na konci svojej návštevy odovzdal veliteľovi slovenského kontingentu podplukovníkovi Vladimírovi Voštiarovi pamätnú plaketu ako ocenenie pre všetkých príslušníkov kontingentu. Príslušníkom slovenského kontingentu poprial veľa šťastia počas pôsobenia v misii UNFICYP, pri plnení úloh po skončení misie prípadne, prípadne v inej operácii mimo územia Slovenskej republiky.

„Za všetkých slovenských profesionálov, ktorí pôsobili, alebo pôsobia v tejto misii ďakujem za toto ocenenie našej práce a ubezpečujem Vás, že pamätná plaketa bude uložená na čestnom mieste v našom kempe.Takéto ocenenie naše práce je veľkou cťou a pre nás vojakov znamená veľa. Je veľmi dôležité vedieť, že obyvatelia Cypru sú s našou prácou spokojný a preto urobíme všetko, čo je v našich silách aby sme pokračovali v tomto trende aj v budúcnosti.“ – povedal na záver veliteľ.



Autor: kpt. Elemír Farkaš , Foto: rtm. Radoslav HVIŠČ - Dátum: 31.08.2011
Čítanosť: 17616
Verzia pre tlač

Skočiť na menu