Preskocit navigáciu

Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy


Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa v stredu 20. júla 2011 predstavila Vojenská hudba OS SR Bratislava. 50 členný orchester zahral pre obyvateľov a návštevníkov hlavného mesta Slovenska celkovo dvanásť skladieb.

„Tento koncert je snahou zviditeľniť Ozbrojené sily Slovenskej republiky a prezentovať ich na verejnosti aj takouto formou,“ povedal Veliteľ posádky Bratislava plukovník Ján Burda a dodal, že pod dirigentskou taktovkou veliteľa a hlavného dirigenta vojenských hudieb Ozbrojených síl SR majora Petra Apolena zahrali vojaci dvanásť skladieb od autorov populárnych melódií a filmovej hudby. Nechýbali medzi nimi ani Michael Jackson - Heal the World, ABBA gold, Fugees - Killing Me Softy, Adam Hudec - Fanfára pre Viedeň či Antonín Dvořák a jeho Výber zo Symfónie č.7, čo už od prvých taktov vyvolalo všeobecný záujem o ich produkciu.

Vystúpenie sledovali obyvatelia hlavného mesta, ale aj početné zastúpenie návštevníkov zo zahraničia. Na zvedavé otázky odpovedali príslušníci Veliteľstva posádky Bratislava, pod ktoré vojenská hudba patrí, Rakúšanom, Nemcom, Talianom, Britom či návštevníkom z Hong Kongu a Singapuru. Skutočným úspechom po záverečnej skladbe bol búrlivý "standing ovation."


Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy 2Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy 2Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy 2Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy 2Vojenská hudba zahrala v uliciach Bratislavy 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: VePBA - Dátum: 21.07.2011
Čítanosť: 17631
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share