Preskocit navigáciu

Výcvik vedenia vozidiel Aligátor


Výcvik vedenia vozidiel Aligátor

V dňoch 6. – 10. 6. 2011 sa vo výcvikových priestoroch Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek v rámci rozvoja spolupráce s ozbrojenými silami Slovenskej republiky uskutočnil výcvik vedenia vozidiel Aligátor 4 x 4 VPC pre 7 príslušníkov VÚ 1471 Hlohovec.


Počas výcviku sa nrtm. Eduard Kotian ako certifikovaný inštruktor oprávnený vykonávať výcvik vodičov tohto typu vozidiel sústredil na správny spôsob vedenia, obsluhu a údržbu vozidla s dôrazom na zdokonalenie a upevnenie získaných návykov a zručností teoretického aj praktického charakteru. Na praktickom zamestnaní boli riešené konkrétne situácie, s ktorými sa účastníci výcviku môžu stretnúť pri reálnom používaní vozidla.

Dňa 7. 6. 2011 navštívil Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície aj veliteľ VÚ 1471 Hlohovec pplk. Ing. Ferdinand MURÍŇ, PhD., ktorému boli poskytnuté informácie o prebiehajúcom výcviku a jeho obsahu v zmysle študijného programu na tento typ výcviku. pplk. Muríň vyjadril spokojnosť s úrovňou výcviku a ocenil prístup inštruktora, ktorý frekventantom odovzdal množstvo cenných praktických skúseností.


Výcvik vedenia vozidiel AligátorVýcvik vedenia vozidiel AligátorVýcvik vedenia vozidiel AligátorVýcvik vedenia vozidiel Aligátor

Autor: mjr. Ing. Robert SCHÜTZ , Foto: rtn. Adriana NOVOTNÁ - Dátum: 16.06.2011
Čítanosť: 27528
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share