Preskocit navigáciu

Útvarové kolo ZUČ a ZTT


Útvarové kolo ZUČ a ZTT

Už tradične sa u útvaru čestnej stráže prezidenta SR teší záujmová umelecká činnosť a záujmová tvorivá tvorba veľkej obľube. Inak to nebolo ani v tomto roku. Odbornej porote pod vedením vedúceho posádkového klubu Mgr. Stanislava Čápa sa v posledný marcový deň predviedli príslušníci útvaru v rôznych umeleckých oboroch, ktorým sa venujú vo svojom voľnom čase.

Azda najväčší ohlas medzi prítomnými malo vystúpenie slob. Matúša Matejovského s ľudovou piesňou z Šariša. Vo umeleckých výkonoch nezaostával ani rtn. Arnold Petrécs s inštrumentálnymi skladbami hranými na rôznych dychových nástrojoch. Prítomných svojou hudobnou produkciou pobavili i čat. Marián Záhon a nrtm. Miloš Ďurovský či trubači čat. Karol Šipoš, des. Andrej Vančo a slob. Samuel Šimek.

Hudobné vystúpenia boli poprekladané pútavými ukážkami tvorivej činnosti a koníčkov spojených s pútavým výkladom k jednotlivým vystaveným kusom. Zaujal voj. 2. st. Michal Iliaš prezentáciou výrobkov z dreva, ale aj voj. 2. st. Peter Špánik, ktorý sa vo voľnom čase venuje modelárstvu a prítomným predviedol model samohybného dela Sturmtiger. Čatár Andrej Macášek predviedol klasickú husársku uniformu, ktorú má vo svojich zbierkach a voj. 2. st. Daniel Benčík predviedol nový, verejnosti menej známy šport – airsoft.
 
Vedúci posádkového klubu Stanislav Čáp na záver príjemného poobedia vyjadril presvedčenie, že s mnohými zúčastnenými sa stretne v máji na posádkovom kole ZUČ a ZTT. 

Útvarové kolo ZUČ a ZTTÚtvarové kolo ZUČ a ZTTÚtvarové kolo ZUČ a ZTTÚtvarové kolo ZUČ a ZTT

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 01.04.2009
Čítanosť: 39075
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share