Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí v prezidentskom paláci


Deň otvorených dverí v prezidentskom paláci

Stovky návštevníkov z celého Slovenska, ale i zahraničia zavítali v piatok 26. júna 2009 do priestorov prezidentského paláca počas dňa otvorených dverí. Návštevníkov privítal na nádvorí Prezidentského paláca koncert Vojenskej hudby prezidenta SR spolu s galaprogramom Čestnej stráže prezidenta a mažoretkami ISIS Bratislava. Početných návštevníkov a medzi nimi predovšetkým veľa detí osobne privítal prezidentský pár.

Prezident Slovenskej republiky i prvá dáma Silvia Gašparovičová strávili tento výnimočný deň osobným sprevádzaním návštevníkov po priestoroch paláca a v osobných rozhovoroch. Najväčší záujem z ich strany bol samozrejme o autogram prezidentského páru.
 
Prezidentský palác si s veľkým záujmom prezrelo veľa detí, ktoré prišli so svojimi pedagógmi, aby využili možnosť spontánneho stretnutia s prezidentom a jeho manželkou. Školské triedy z celého Slovenska si naplánovali na dnešný Deň otvorených dverí školské výlety. Návštevníci ocenili videoprojekciu aj informačné panely s rozsiahlou fotodokumentáciou domácich a zahraničných aktivít hlavy štátu, ako i pani Silvie Gašparovičovej.
 
V rámci sprievodných podujatí vystúpil na nádvorí Prezidentského paláca aj súbor mažoretiek, návštevníci si mohli pozrieť ukážky policajných vozidiel a limuzín. Počas celého dňa bol veľký záujem hostí o autogramiádu známych športovcov.

Deň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláciDeň otvorených dverí v prezidentskom paláci

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 26.06.2009
Čítanosť: 17648
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share