Deň s ozbrojenými silami a zbormi Slovenskej republiky v obci Košariská


Deň s ozbrojenými silami a zbormi Slovenskej republiky v obci Košariská Dňa 24.7.2010 sa uskutočnilo pred Obecným úradom v obci Košariská záverečné podujatie pod názvom „ Dni s ozbrojenými silami a zbormi SR“, na ktorom sa opätovne zúčastnili a participovali príslušníci 12. mechanizovaného práporu. Nie náhodou sa záverečný ročník uskutočnil v obci Košariská. Obec Košariská je rodiskom vedca, cestovateľa, astronóma, politika, generála a osobnosti slovenských moderných dejín Milana Rastislava Štefánika.

Príslušníci práporu prezentovali techniku, výzbroj a výstroj mechanizovaných jednotiek OS SR všetkým, ktorí si našli čas a prišli sa oboznámiť s prácou príslušníkov ozbrojených síl, policajného zboru a hasičského a záchranného zboru Slovenskej republiky.

Aj napriek horšiemu počasiu , účasť návštevníkov podujatia bola veľká a záujem o techniku, materiál a výzbroj ozbrojených síl určite ešte väčšia, čomu zodpovedalo aj množstvo položených otázok vojakom 12. mechanizovaného práporu.

Naši vojaci predviedli bojové vozidlo pechoty BVP-2, terénny automobil Nissan Pathfinder 4x4, ostreľovaciu pušku OPU Dragúnov SVDN, univerzálny guľomet vz. 59L, mínomet 81 mm vz. 98, mínomet 98 mm vz. 97 a odpaľovacie zariadenie protitankového riadeného kompletu 9K111.

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2

Autor: npor. Ing. Jozef Cabadaj - Dátum: 27.07.2010
Čítanosť: 212297
Verzia pre tlač

Skočiť na menu