Preskocit navigáciu

Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko


Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko

V pondelok 23. júla sme boli svedkami historického momentu, keď dve nové taktické lietadlá F-16 Block 70 pilotované americkými pilotmi, z ktorých jeden bol príslušníkom partnerskej Národnej gardy štátu Indiana, pristáli po takmer 10 - hodinovom lete na domácej pôde. Slávnostný ceremoniál prevzatia prvých dvoch stíhačiek do rúk Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa uskutočnil na leteckej základni Malacky-Kuchyňa.

Na podujatí sa zúčastnili prezident SR Peter Pellegrini, podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák s delegáciou, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Daniel Zmeko s generalitou OS SR, veľvyslanec USA na Slovensku Gautam Rana ako aj ďalší významní domáci a zahraniční hostia.
Tento historický okamih sprevádzaný vojenskými poctami, slávnostnou zmenou výsostných znakov, ale tiež pomyselným odovzdaním kľúčov, nie je len technickým zázrakom, predstavuje prejav uznania a vďaky tým, ktorí sa podieľali na zabezpečení a príprave týchto moderných lietadiel pre našu krajinu. Rovnako tak je symbolom prehlbovania medzinárodnej spolupráce a posilnenia našich ozbrojených síl.
Pre mnohých je to deň hrdosti a nádeje, že naša krajina bude lepšie pripravená čeliť budúcim výzvam.


Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko Významný deň pre naše ozbrojené sily: prílet F-16 na Slovensko

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 23.07.2024
Čítanosť: 228
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share