Preskocit navigáciu

Prvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. pluku


Prvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. pluku

     V priebehu svojej pracovnej cesty navštívil štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky Igor Melicher v stredu 8. novembra 2023 žilinský 5. pluk špeciálneho určenia (5. pšu).
     V priestoroch Siene cti a slávy štátneho tajomníka privítali najvyšší predstavitelia Veliteľstva Síl pre špeciálne operácie (VeSŠO) a 5. pšu. Počas prezentácie bola detailne predstavená história SŠO, pluku, ostatných podriadených útvarov, ako aj podané informácie o personálnom obsadení, výstroji, výzbroji a hlavných úlohách pluku.
     Štátny tajomník Igor Melicher zdôraznil výnimočný prínos špeciálnych síl pre ozbrojené sily, pripomenul ich nevyhnutnosť v domácej i zahraničnej oblasti a spomenul ich aktívnu účasť pri riešení rôznych náročných situácií, vrátane tých, o ktorých nie je možné verejne hovoriť.
     Okrem návštevy Siene cti a slávy si štátny tajomník taktiež pozrel areál pluku, malorážkovú strelnicu a uctil si pamiatku vojakov pri Pamätníku vojakov Síl pre špeciálne operácie. Jeho návšteva pokračovala aj návštevou klubu, kde mohol lepšie interagovať s príslušníkmi a lepšie spoznať ich prostredie.


Prvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. plukuPrvá návšteva nového štátneho tajomníka MO SR v 5. pluku

Autor: kapitánka Sylvia Šebestian / 5. pšu , Foto: rotmajster Pavol Mičica / 57. samo - Dátum: 13.11.2023
Čítanosť: 4915
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share