Preskocit navigáciu

Zdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných síl


Zdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných síl

V priestoroch Posádkového cvičiska Sučany a Bariérovej strelnice Turany sa v dňoch 4. a 5. apríla konala zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva PS OS SR. Jej ciežom bolo zdokonalenie sa vo vedení strežby z pištole, samopalu vz.58 a zoznámi sa s vedením strežby z gužometu FN MINIMI 5,56 mm a ostrežovacej pušky Opu SVD.

Zdokonažovacia príprava pre všetkých účastníkov začala taktickou prípravou, konkrétne pochodom tímov členitým terénom. Všetky tímy absolvovali takmer 13 km pochod zo Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine na Posádkové cvičisko v Sučanoch. Pred cvičením zo streleckej prípravy viedli príslušníci 11.mpr Martin výklady a nácviky k bojovým vlastnostiam, takticko-technickým údajom, činnosti pri nabíjaní a počas strežby k žahkému gužometu FN MINIMI a Opu SVD. Po teoretickej príprave a suchých nácvikoch nasledovali cvičenia strelieb z oboch zbraní.


Druhý deň pokračovala zdokonažovacia príprava na jednotlivých pracoviskách k weapon handling-u, streleckému nácviku, nácviku činnosti na palebnej čiare, zdravotníckej prípravy a takisto cvičenia strelieb z pištole a samopalu.


Zdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných sílZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných sílZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných sílZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných sílZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných sílZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných sílZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva pozemných síl

Autor: mjr. Demešová , Foto: mjr. Demešová, čat. Jakvirt - Dátum: 14.04.2023
Čítanos: 1922
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share