Preskocit navigáciu

Pripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republiky


Pripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republiky

Nielen 1. január 2023, ale celý rok 2023 sa bude niesť v znamení 30. výročia vzniku Slovenskej republiky ako aj 30. výročia vzniku ozbrojených síl Slovenskej republiky. Tento najdôležitejší medzník modernej histórie nášho národa si 9. januára slávnostným nástupom pripomenuli aj príslušníci veliteľstva pozemných síl.


Po podaní hlásenia zástupcovi veliteľa brigádnemu generálovi Ivanovi Balogovi a odznení štátnej hymny, náčelníčka personálneho manažmentu prečítala rozkaz prezidentky Slovenskej republiky k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky, v ktorom odzneli aj tieto slová: „Vznik Slovenskej republiky bol prejavom štátnickej odvahy, politickej aj historickej vyspelosti a obdivuhodnej rozhodnosti niesť zodpovednosť za svoju budúcnosť. Slovenská republika dokáže reagovať na medzinárodné výzvy doby a aktívne sa zapájať do procesov svetovej politiky.“ V rozkaze zazneli aj slová vďaky ozbrojeným silám, profesionálnym vojakom a civilným zamestnancom za vykonanú prácu.


Ďalej slávnostný nástup pokračoval udelením ocenení vybraným príslušníkom veliteľstva pozemných síl za osobitné zásluhy pri príležitosti Dňa vzniku Slovenskej republiky – podplukovníkovi Jurajovi Jánošíkovi, pani Helene Lobotkovej, pani Márii Hrnčárovej a pri príležitosti významného životného jubilea pánovi Michalovi Kubišovi.


V závere nástupu sa zúčastneným prihovoril zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Ivan Balog, ktorý zdôraznil zrýchľujúce sa tempo, vyššie nároky na každého jedného z nás a zvyšujúce sa množstvo plnených úloh. Zároveň aj poďakoval za prácu v uplynulom období a poprial všetkým veľa zdravia, úspechov a správnych rozhodnutí a dodal: „Ozbrojené sily okrem plnenia množstva úloh súvisiacich s výcvikom, v súčasnosti tvoria neoddeliteľnú zložku pri plnení úloh DKM a podpore plnenia úloh na hraniciach. Ozbrojené sily si všetky svoje úlohy zastanú a splnia vďaka ich každému jednému príslušníkovi.“ Zástupca veliteľa ďalej uviedol, že je presvedčený o kvalitnom plnení úloh aj v ďalšom období, ktoré verí budeme plniť v stave mieru.


Pripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republikyPripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republikyPripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republikyPripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republikyPripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republikyPripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republikyPripomenuli sme si 30. výročie vzniku Slovenskej republiky

Autor: Sek vel.PS , Foto: nrtm. Róbert Hložka - Dátum: 09.01.2023
Čítanosť: 2402
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share