Preskocit navigáciu

Rozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SR


Rozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SR

V utorok 20. decembra sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný nástup útvaru pri príležitosti skončenia výkonu štátnej služby náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky generálporučíka Vladimíra Šimka.

Slávnostný nástup otvoril podaním hlásenia náčelníkovi VK PSR veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Andrej Tvrdoň.

Pred nastúpený vojenský útvar predstúpil s príhovorom generálporučík Vladimír Šimko, ktorý niekoľkými vetami zhrnul a zhodnotil svoje pôsobenie v Ozbrojených silách SR.

„Vážení príslušníci útvaru, vážení zamestnanci,
v Ozbrojených silách SR som pôsobil 43 rokov, z toho 8 rokov vo funkcii náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR. Pred mojim nástupom na túto funkciu som vedel o Čestnej stráži prezidenta SR, že je to reprezentačný útvar. Vašou prácou a nasadením ste ma presvedčili, že zvládnete plniť nie len úlohy spojené s výkonom štátnych protokolárnych akcií, ale aj náročnejšie úlohy, najmä pokiaľ išlo o nasadenie síl počas COVID-19 a počas plnenia úloh na hraniciach s Ukrajinou v rámci úlohového zoskupenia JUH. Vážim si každého profesionálneho vojaka, ktorý vykonáva svoju prácu srdcom, pre ktorého nie je toto povolanie len prácou, ale predovšetkým poslaním. Som nesmierne vďačný za Vašu dobrosrdečnosť, ktorú prejavujete v charitatívnej činnosti“.

Po týchto slovách oboznámil príslušníkov ČS PSR so skončením výkonu štátnej služby veliteľa sídla prezidenta SR plukovníka Norberta Kádeka a zároveň vyjadril vďaku a úctu k jeho plneniu služobných povinností, najmä za 15 rokov pôsobenia vo Vojenskej kancelárii prezidenta SR. Na záver príhovoru generálporučík Vladimír Šimko predstavil príslušníkom útvaru svojho nástupcu vo funkcii náčelníka VK PSR, brigádneho generála Ladislava Dovhuna.


Po príhovore generálporučíka Vladimíra Šimka sa slova ujal veliteľ čestnej stráže, ktorý sa v mene celého útvaru poďakoval odchádzajúcemu náčelníkovi Vojenskej kancelárie a veliteľovi sídla prezidenta SR za dlhoročnú spoluprácu a odovzdal im vecné dary ako spomienku na Čestnú stráž prezidenta SR.


Rozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SRRozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SRRozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SRRozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SRRozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SRRozlúčka s náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SR

Autor: mjr. Ing. Andrea Šantorová , Foto: voj. 2.st. Ondrej Dubnička - Dátum: 20.12.2022
Čítanosť: 2141
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share