Preskocit navigáciu

Prezidentský palác pre všetkých


Prezidentský palác pre všetkých

15. júla sa brány Prezidentského paláca opätovne otvorili pre širokú verejnosť. Prezidentka SR Zuzana Čaputová osobne privítala návštevníkov v Prezidentskom paláci počas dňa otvorených dverí. Každoročne sa táto aktivita koná pri príležitosti inaugurácie prezidenta SR. Vzhľadom na COVID-19 sa brány Grasalkovičovho paláca otvorili až po dvoch rokoch.

Oficiálny program Dňa otvorených dverí sa začal na prednom nádvorí sídla prezidenta podaním hlásenia, vzdaním plných pôct prezidentke SR pod velením kapitána Tomáša Meda.
Ako vždy sme si pre všetkých pripravili bohatý program, ktorý nám pomohli spestriť príslušníci Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR Bratislava.

Na prednom nádvorí prezidentského paláca mohli návštevníci obdivovať ukážku netradičných cvikov so zbraňou pod velením rotného Tomáša Boldoga, ktoré boli ocenené veľkým potleskom. Tento showprogram sprevádzala vojenská hudba pod velením veliteľa Vojenskej hudby Bratislava kapitána Jozefa Hepnera.

Na zadnom nádvorí prezidentského paláca v propagačnom stánku ČS PSR sa mali možnosť návštevníci zoznámiť s úlohami, ktoré plníme, zároveň bola pripravená ukážka výstroja a výzbroje, ktorú používame pri zabezpečení štátno-protokolárnych a výcvikových úlohách.

Sme radi, že naše pozvanie na toto podujatie prijali naši priatelia z kliniky Detskej hematológie a onkológie NÚDCH Kramáre, klienti Domova sociálnych služieb profesora Karola Matulaya z Dúbravky a tiež deti z Centra pre deti a rodiny Bernolákovo.


Prezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkých

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: slob. Miroslav Zjan - Dátum: 15.07.2022
Čítanosť: 2538
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share