Preskocit navigáciu

Poľská delegácia na návšteve veliteľstva vzdušných síl


Poľská delegácia na návšteve veliteľstva vzdušných síl

Dňa 31. mája 2022 sa v zasadacej miestnosti veliteľstva vzdušných síl uskutočnilo pracovné rokovanie medzi slovenskými a poľskými vzdušnými silami.

Poľskú delegáciu viedol brigádny generál Piotr Krawczyk, zástupca veliteľa vzdušného komponentu poľských ozbrojených síl.

Za slovenskú stranu sa rokovania zúčastnili príslušníci veliteľstva vzdušných síl pod vedením veliteľa VzS OS SR generálmajora Róberta Tótha, príslušníci 2. brigády vzdušných síl Zvolen, zástupcovia Sekcie legislatívy a práva a Sekcie obrannej politiky MO SR a tiež príslušníci Úradu vojenského letectva.

Cieľom pracovného rokovania bolo otvorenie problematiky ochrany vzdušného priestoru Slovenskej republiky. Zúčastnené strany sa vzájomne zoznámili s aktuálnym prístupom k plneniu úloh ochrany vzdušného priestoru, tzv. air policingu a s ďalším možným prístupom s využitím dostupných kapacít vzdušných síl ozbrojených síl obidvoch krajín.

Záverom rokovania bolo spoločné uznesenie o vytvorení pracovných skupín v oblasti právnej podpory, v oblasti vedenia operácií, výcviku a technického zabezpečenia, ktoré spoločne vytvoria podmienky k úspešnej realizácii úloh vydaných ministrami obrán SR a POL.


11112

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 02.06.2022
Čítanosť: 2736
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share